Yemek Tarifleri

İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 15 kısım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı galeta unu yahut bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı köfte baharatı (isteğe bağlı)
  • Domates
  • Patates
  • Biber
  • Patlıcan (opsiyonel)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köftesi için; kıymayı bir kaba alalım ve üzerine yumurtayı ekleyelim. Rendelediğimiz soğanları ve sarımsakları da ek edelim.
  2. İnce ince kıydığımız maydanozları da ekleyelim. Üzerine galeta unu, tuz, karbonat ve baharatlarını ekleyerek düzgünce yoğuralım. Köfteyi ceviz büyüklüğünde alarak form verelim.
  3. Patlıcanları yuvarlak biçimde, patatesleri ve domatesleride elma dilimi formunda doğrayalım. Biberleride doğrayalım.
  4. Kızgın yağda patlıcanları, patatesleri ve köfteleri biraz kızartalım. (fırında da pişeceği için büsbütün kızartmayalım) daha sonra tepsiye dizelim.
  5. Sosu için; salça, su ve tuzu karıştırarak üzerine dökelim. Fırın kağıdını ıslatalım ve tepsinin üstünü kapatalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. İzmir köfte hazır ? afiyet şifa olsun. ?.

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu