Yemek Tarifleri

İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yatım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 2-3 orta uzunluk patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı kadar biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 su bardağı su (arttırılabilir)

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köfte için kıyma gereçleri ile köfteyi yoğuralım.
  2. Ele yapışana kadar uygunca yoğurup ince uzun köfteler yapalım.
  3. Kızgın yağda bir iki çeşit çevirip yalnızca renk alana kadar kızartalım.
  4. Patatesleri ince uzun halde keselim.
  5. Altın sarısı olana kadar kızartalım lakin büsbütün pişmesin renk alsın.
  6. Uygun bir fırın kabına bir köfte bir patates olacak halde dizelim.
  7. Sosu için yağı eritip salçayı ekleyelim güzelce kavuralım.
  8. Üzerine baharatını ve suyunu ekleyelim fokurdayınca köftelerin üzerine gezdirelim.
  9. Suyun ölçüsü size bağlı. İsterseniz ekleyip azaltabilirsiniz.
  10. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu