Yemek Tarifleri
İzmir Köfte
İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yatım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
- 2-3 orta uzunluk patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı kadar biber salçası
- Karabiber
- Tuz
- 2 su bardağı su (arttırılabilir)
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için kıyma gereçleri ile köfteyi yoğuralım.
- Ele yapışana kadar uygunca yoğurup ince uzun köfteler yapalım.
- Kızgın yağda bir iki çeşit çevirip yalnızca renk alana kadar kızartalım.
- Patatesleri ince uzun halde keselim.
- Altın sarısı olana kadar kızartalım lakin büsbütün pişmesin renk alsın.
- Uygun bir fırın kabına bir köfte bir patates olacak halde dizelim.
- Sosu için yağı eritip salçayı ekleyelim güzelce kavuralım.
- Üzerine baharatını ve suyunu ekleyelim fokurdayınca köftelerin üzerine gezdirelim.
- Suyun ölçüsü size bağlı. İsterseniz ekleyip azaltabilirsiniz.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın