Yemek Tarifleri

Izgara Şeftalili Semizotu Salatası

Izgara Şeftalili Semizotu Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım demet semizotu
  • 1 orta uzunluk şeftali
  • 1 kase ceviz içi
  • 1 küçük kase dereotu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sosu için

  • Zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Izgara Şeftalili Semizotu Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Semizotlarını güzelce yıkayıp düzgünce kurulayalım.
  2. Sap kısımlarının kararmış yerlerini kesip atalım.
  3. Yapraklı yerlerini ve kalan sap kısımlarını elimizle bölelim ve salata kasesine alalım.
  4. Yine birebir halde dereotunu da elimizle parçalayalım ve salata kasesine alalım.
  5. Şeftalinin kabuğunu soyup dilimleyelim.
  6. Orta uzunluk tavaya zeytinyağı ve tereyağını ekleyelim.
  7. İçerisine cevizleri ve şeftalileri ekleyelim. Uygunca kızartalım.
  8. Kızarınca salatanın üzerine yerleştirelim.
  9. Sosu için gerekli gereçleri bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun.

Izgara Şeftalili Semizotu Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu