Yemek Tarifleri
İtalyan Ekmeği Focaccia

İtalyan Ekmeği Focaccia Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 20 gram taze maya
- 35 gram zeytinyağı
- Ekstra 8-9 yemek kaşığı zeytinyağı (tepsiye,hamura ve ekmeğe sürmek için)
- 350 gram su oda sıcaklığında
Üzeri için;
- 200 gram kiraz domates, ikiye bölünmüş
- 2 yemek kaşığı taze biberiye, doğranmış
- 200 gram mozzarella
- 150 gram sıyah zeytin
- 150 gram yeşil zeytin
- 3 – 4 tutam deniz
İtalyan Ekmeği Focaccia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, şeker, tuz, maya, 35 gram zeytinyağı ve suyu karıştırma kabına koyup karıştırın. Yoğurun.
- Karıştırma kabındaki hamurun üzerini yağladığınız streç ile kapatıp, hacmi iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalama mühleti sonunda hamuru yağladığınız fırın tepsisine aktarın. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını döküp hamuru tepsiye ellerinizin içi ile bastırarak yayın. 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip avuç içlerinizle yağı nazikçe yayın. Parmak uçlarınızla hamurun üzerine gelişi hoş bastırarak oyuklar oluşturun.
- Peynirleri zeytinleri hamurun üzerine dağıtın. Domatesleri kesik tarafları üst gelecek formda hamurun üzerine dağıtın ve yavaşça bastırın.
- Biberiyeyi ve ufaladığınız deniz tuzunu hamurun üzerine eşit halde serpin. Ekmeğim üst ve alt kısmı açık kahverengi bir renk alıncaya dek yaklaşık 20 dakika (220°c) fırınlayın.
İtalyan Ekmeği Focaccia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın