Yemek Tarifleri

İtalyan Ekmeği Focaccia

İtalyan Ekmeği Focaccia Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 20 gram taze maya
  • 35 gram zeytinyağı
  • Ekstra 8-9 yemek kaşığı zeytinyağı (tepsiye,hamura ve ekmeğe sürmek için)
  • 350 gram su oda sıcaklığında

Üzeri için;

  • 200 gram kiraz domates, ikiye bölünmüş
  • 2 yemek kaşığı taze biberiye, doğranmış
  • 200 gram mozzarella
  • 150 gram sıyah zeytin
  • 150 gram yeşil zeytin
  • 3 – 4 tutam deniz

İtalyan Ekmeği Focaccia Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un, şeker, tuz, maya, 35 gram zeytinyağı ve suyu karıştırma kabına koyup karıştırın. Yoğurun.
  2. Karıştırma kabındaki hamurun üzerini yağladığınız streç ile kapatıp, hacmi iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalama mühleti sonunda hamuru yağladığınız fırın tepsisine aktarın. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını döküp hamuru tepsiye ellerinizin içi ile bastırarak yayın. 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  4. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip avuç içlerinizle yağı nazikçe yayın. Parmak uçlarınızla hamurun üzerine gelişi hoş bastırarak oyuklar oluşturun.
  5. Peynirleri zeytinleri hamurun üzerine dağıtın. Domatesleri kesik tarafları üst gelecek formda hamurun üzerine dağıtın ve yavaşça bastırın.
  6. Biberiyeyi ve ufaladığınız deniz tuzunu hamurun üzerine eşit halde serpin. Ekmeğim üst ve alt kısmı açık kahverengi bir renk alıncaya dek yaklaşık 20 dakika (220°c) fırınlayın.

İtalyan Ekmeği Focaccia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu