Yemek Tarifleri

Ispanaklı Sarıyer Böreği Görüntülü

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 .5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 -3 su bardağı su

Dinlendirmek için

  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına

  • 1 kg ıspanak
  • 300 gr lor peyniri
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 er tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzerine

  • Yumurta sarısı

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un ,su, tuz ile orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru birkaç dakika tezgahta uygunca özleşene kadar yoğurup mandalina büyüklüğünde modüllere bölüp tatlı tabağı boyutunda açalım.
  3. Eritilmiş soğutulmuş tereyağı ve sıvı yağını karıştırarak bezeleri üst üste koyup yağlayıp bir saat dinlendirelim.
  4. Ispanakları güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
  5. İçerisine tuz ve baharatını kuru soğan ve peynirini ek edip güzelce karıştırıp iç harcımızı hazırlayalım
  6. Dinlenen bezeleri tezgaha alalım nazikçe çekiştirerek büyütebildiğimiz kadar büyütelim ki kenar kısımlarını keserek alalım.
  7. İç harcı yufkanın bir tarafına dizerek saralım.
  8. Her sarışta kendimize hakikat yavaşça çekip rulo yapalım.
  9. Sarıyer böreği biçimi verip tepsiye dizelim.
  10. Üzerine yumurta sarısı 190 derece evvelden ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu