Yemek Tarifleri
Ispanaklı Sarıyer Böreği Görüntülü

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 7 .5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 -3 su bardağı su
Dinlendirmek için
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arasına
- 1 kg ıspanak
- 300 gr lor peyniri
- 2 adet kuru soğan
- 1 er tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Üzerine
- Yumurta sarısı
Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ,su, tuz ile orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
- Hamuru birkaç dakika tezgahta uygunca özleşene kadar yoğurup mandalina büyüklüğünde modüllere bölüp tatlı tabağı boyutunda açalım.
- Eritilmiş soğutulmuş tereyağı ve sıvı yağını karıştırarak bezeleri üst üste koyup yağlayıp bir saat dinlendirelim.
- Ispanakları güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
- İçerisine tuz ve baharatını kuru soğan ve peynirini ek edip güzelce karıştırıp iç harcımızı hazırlayalım
- Dinlenen bezeleri tezgaha alalım nazikçe çekiştirerek büyütebildiğimiz kadar büyütelim ki kenar kısımlarını keserek alalım.
- İç harcı yufkanın bir tarafına dizerek saralım.
- Her sarışta kendimize hakikat yavaşça çekip rulo yapalım.
- Sarıyer böreği biçimi verip tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı 190 derece evvelden ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın