Yemek Tarifleri
Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram ıspanak
- 2 yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sıvı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardak+1 su bardağından 1 parmak eksik kadar un
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları robotta çekelim yağı ek edip tekrardan çekelim.
- Karıştırma kabında yumurta şeker vanilyayı beyaz beyaz oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine robottan geçirdiğimiz ıspanaklı yağ ve sütü ek edip tekrar karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu da ekleyelim çırpalım ve hazır.
- Üzerine istediğiniz bir şey varsa ekleyebilirsiniz ben damla çikolata ekledim.
- 160 derece alt üst atarda evvelden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın