Yemek Tarifleri

Ispanaklı Keçi Peynirli Kiş

Ispanaklı Keçi Peynirli Kiş Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 150 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı kadar un (Kararınca eklersiniz )
  • 1 çay kaşığı tuz

Üst malzemeleri

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gram krema
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gram keçi peyniri
  • 2 dilim beyaz peynir

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dilerseniz pul biberi ekleyebilirsiniz (Ben peynirden ötürü tuz kullanmadım)

Ispanaklı Keçi Peynirli Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için.Tereyağ ve unu yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Ardından 1 adet yumurtayı,suyu ve tuz ekleyip bir hoş yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuz yumuşak yada sert olmayacak.
  4. Hamurumuzu bir saat streçte sarıp buzdolabında bekletiyoruz.
  5. Beklediğimiz sırada.Ispanakları bir hoş yıkayıp ince kıyıyoruz.
  6. Tavaya doğradığımız soğanları ve sarımsakları zeytinyağı ile kavuruyoruz.
  7. Ardından ıspanakları atıp birlikte kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  8. Başka bir kapta keçi ve beyaz peyniri ezip soğuyan ıspanaklarımızın içine atıp karıştırıyoruz.
  9. Süt ve kremamınızı bir taşım kaynatıp karışımımızın içine aktarıyoruz.
  10. Hamuru evvel elimizde açıp merdaneyle büyütüyoruz akabinde kiş tepsimize alıp kiş kalıbının içine sığacak formda kalıplıyoruz.
  11. Ardından çatalla hamurumuza delikler açıyoruz.
  12. Ve ıspanaklı karışımı kalıbın içine aktarıyoruz.
  13. 180 derece altlı üstlü ısıttığımız fırının içine pişmeye bırakıyoruz.
  14. 15-20 dk fırında bırakıyoruz.
  15. Sonrasında kiş üstüne rendelenmiş kaşarı onun üstüne de yuvarlak dilimlemiş keçi peynirini ekleyip üstü kızarana kadar tekrar fırına alıp pişiriyoruz.
  16. Sonrasında dilimleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun canlar ????????.

Ispanaklı Keçi Peynirli Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu