Yemek Tarifleri

Ispanaklı El Açma Böreği

Ispanaklı El Açma Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 kg un (kontrollü ekleyin biraz daha az yada fazla gerekebilir)

İç gereci için;

  • 1 kg ıspanak
  • 3 adet soğan
  • 2 teker beyaz peynir ( 300 gr)
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz ( materyalin içine eklemeyin yoksa ıspanak sulanıyor )
  • Arzuya nazaran pul biber

Sosu için;

  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı

Ispanaklı El Açma Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel hamuru için sıvı gereçleri yeterlice karıştırın akabinde unu yavaş yavaş yedirerek yeterlice yoğurun. Ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini nemli bez ile örtün ve en az 30 dakika mayalandırın.
  2. Bu ortada ıspanakları güzelce yıkayın suyunu akıtın ve ince ince kesin. Soğanları küp küp doğrayın ve beyaz peyniri ufalayın, gereçleri geniş bir kaba alın ( ben tepsi kullandım ) üzerine zeytin yağını döküp karıştırın.
  3. Tuzunu hamura açıp harcını üzerine dağıttıktan sonra döküyorumki sulanmasın.
  4. Hamuru 13 ile 15 adet ortası modüllere ayırın ve bezeler yuvarlayın, üzerine tekrar nemli bez ile örtün tekrar 15 dakika mayalandırın.
  5. Tezgaha biraz un serpiştirin üzerine bir beze hamur alıp açabildiğiniz kadar büyüklükte açın yalnızca çok ince olmasın yoksa börekler kuru olurlar.
  6. Üzerine ıspanaklı harçtan döküp dağıtın ve çok az tuz ekleyin. Kenarlarından çok az içeriye katlayın ve gevşek bir formda rulo sarın. Tepsiye yerleştirin ve üzerine sosu için harcı karıştırın ve hamurların üzerine sürün.
  7. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200°’de üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fanlı ayarda 180°’de pişirebilirsiniz.
  8. Fırından çıkan böreklerin üzerine nemli bez ile örtün sonra kesip servis yapın. Deneyenler afiyet olsun. Detaylı görüntüsünü ınstagram sayfamda izleyebilirsiniz.

Ispanaklı El Açma Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu