Yemek Tarifleri

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 kilo ıspanak
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kekik
  • Kuru fesleğen
  • Kimyon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Hamuru için;

  • 1-1.5 kg kadar un
  • 1 küçük paket kuru maya
  • Tuz
  • Su

Üzerine pişme kademesinde sürmek için;

  • Zeytinyağı

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bi hamur kıvamında.
  2. Mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra ıspanakları güzelce yıkayıp doğruyoruz.
  4. Ocakta tencere de su kaynatıyoruz.
  5. Doğradığımız ıspanakları kaynayan suda haşlıyoruz. 3-4 dk kadar.
  6. Daha sonra süzüp elimizle suyunu sıkıyoruz.
  7. Soğanları doğruyoruz tuzunu salçasını kekik kuru fesleğen ve kimyonu ekleyip soğanla ovuyoruz.
  8. Daha sonra yağını ve ıspanakları ekliyoruz.İç harcımız hazır.
  9. Mayalanan hamurları bezelere ayırıyoruz.
  10. Oklava yada merdane yardımı ile hamurlarımızı ince formda açıyoruz.
  11. İç harcını yarım açtığımız hamurun yarısına yayıp yarım ay biçiminde kapatıyoruz.
  12. Kenarları yeterlice bastırıyoruz pişirme evresinde açılma olmaması için.
  13. Yaptığımız börekleri tavada pişirmeye başlıyoruz çevirince yağlıyoruz iki tarafınıda.Kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Ve böreklerimiz hazır afiyet olsun ???.

Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu