Yemek Tarifleri
Ispanak Püresi (Ispanak Kremalı Makarna)
Ispanak Püresi (Ispanak Kremalı Makarna) Tanımı İçin Malzemeler
Ispanak püresi
- 1 demet ıspanak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanak kremalı makarna için;
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket penne makarna
- Tuz
- Su
Ispanak Püresi (Ispanak Kremalı Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları düzgünce yıkayıp süzelim.
- Rondoya koyup üzerine zeytinyağını dökelim.
- Ispanakları rondodan geçirip bir ıspanak püresi elde edelim.
- Makarnayı paket üstündeki tarife nazaran haşlayalım,süzelim;kenarda süzgeçte beklesin.
- Makarna tenceresi boş iken içine rondodan geçirilmiş ıspanağı alalım,kısık ateşte ıspanakları yavaşça (5 dk) kavuralım. Kaşığın ucu ile tuz dökelim.
- Sıvı kremayı da ıspanakların üzerine döküp,5 dakika hepsi birlikte karıştırarak pişirelim.
- Süzgeçte ki makarnayı da tencereye alıp, 2-3 dk daha karıştırıp ocağı kapatalım. Ispanak kremalı makarnamız hazır.
Notlar:.
- Yanına kızarmış tavuk ve mevsim salata ile kolay ve lezzetli bir öğlen yada akşam yemeği menüsü olur. Pratik olduğundan bu menü tam bir öğünsavar.
- Damak zevkinize nazaran baharatlar ekleyebilirsiniz.
- Dondurulmuş mısır ekleyebilirsiniz.
- Sote mantar ekleyebilirsiniz.
- Tavuklu menüde servisin pratik olması için, kızarmış tavukları makarnanın üzerine koyarak servis yapabilirsiniz.
- Alternatif olarak tavukları küçük küçük doğranmış bir biçimde kızarttıktan sonra (6. Unsur esnasında) krema ile buluşturup ıspanak kremalı tavuklu makarna elde edebilirsiniz.
- Diğer bir alternatif kırmızı et. Bunun için mümkünse stroganoffluk doğranmış dana eti kullanmak gerekir. Sotelenmiş etleri (6. Husus esnasında) krema ile buluşturup ıspanak kremalı beefli makarna elde edebilirsiniz.
Ispanak Püresi (Ispanak Kremalı Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın