Yemek Tarifleri

İslim (Bohça) Kebabı Görüntülü

İslim (Bohça) Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 su bardağı ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • Yeteri kadar kaşar peyniri

Üzeri için

  • Biber dilimi
  • Domates dilimi
  • Domates sosu

İslim (Bohça) Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları uzunlamasına kesip fırın tepsisine diziyoruz.
  2. Üzerine hafif yağ sürüp fırında rengi değişene kadar pişiriyoruz.
  3. Köftesi için.Kıymayı, soğanı, yumurtayı, ekmek içini ve baharatları karıştırıp yoğuruyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp hal veriyoruz.
  5. Patlıcan dilimlerinden 2 tane alıp artı biçiminde tezgaha üst üste koyun.
  6. Ortasına köfteyi yerleştirin üstüne kaşar dilimi koyun.
  7. Bohça halinde sarın.
  8. Üzerine biber ve domates dilimi yerleştirin kürdanla tutturun.
  9. Fırın tepsisine alın ve üzerine domates sosu gezdirin.
  10. 200 derece fırında uygunca pişirin. Afiyet olsun.

İslim (Bohça) Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu