Yemek Tarifleri
Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 şu bardağı un
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Küçük bir tencerede şekerle suyu alalım ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatalım.
- Bir kapta şekerle yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Üzerine yumurta tereyağ ve öbür materyalleri katalım ve yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller ayırarak biçim verelim.
- Önceden ısıttığımız fırında üstü çatlayana kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri şerbetin içine daldıralım her yerini ıslatalım.
- Tüm kurabiyeleri ıslattıktan sonra illa ki şerbet artacaktır şayet yumuşak bir tatlı istiyorsanız kalan şerbeti üstüne dökün şerbeti çekince yumuşak bir tatlı olacaktır.
Kocam bu biçimde tercih ediyor fakat daha kuru bir kurabiye şekli istiyorsanız ıslatmanız kâfi olacaktır. Ben ise daha kurabiyemsi seviyorum.
Üstünün süslemesi size kalmış.
Hayde afiyet olsun.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın