Yemek Tarifleri
Islak Kakaolu Kek
Islak Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak susun bütün materyallerini ekleyip kaynatıp kenara alıyoruz.
- Kekimiz için yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağıda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra un kabartma tozu vanilya ve kakao ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi 5 dakika dinlendirip kesiyoruz.
- Üzerine soğumuş olan sosumuzu gezdiriyoruz.
Islak Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın