Yemek Tarifleri

Islak İrmik Helvası

Islak İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı süt

İçine;

  • Fındık, fıstık yahut ceviz

Islak İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir tencenin içine tereyağ ve sıvı yağ ekleyelim.
  2. Yağ eriyince içine irmiğimizi de ekleyerek kısık ateşte güzelce renk alana kadar kavuralım.
  3. Üzerine fıstık ceviz hangisini eklemek isterseniz sonrasında toz şekeri ekleyip bir iki tıp karıştırıp sütünü ek edelim.
  4. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
  5. Ağzını kapatıp kısık ateşte içini çekene kadar 3-4 dk pişirelim.
  6. Ocağın altını kapatıp ağzı kapalı dinlenmeye bırakalım.
  7. Ilık bir halde dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Islak İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu