Yemek Tarifleri
İrmikli Orjinal Trileçe
İrmikli Orjinal Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Karameli için
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Keki ıslatmak için
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
İrmikli Orjinal Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şeker 5 dakika çırpılır.
- İrmik, sıvı yağ ,un, kabartma tozu ,vanilya konulur tekrar karıştırılır.
- Kare borcama dökülüp 170 dakikada 20 dakika pişirilir soğumaya bırakılır.
- Süt şerbeti hazırlanır mikserli köpük köpük olana kadar çırpılır hafif ılık olan tatlının üstüne dökülür.
- Karamel için 5 yemek kaşığı şeker tavaya alınır.
- Rengi sararınca bir paket krema bir kaşık tereyağı konulup 10 dakika kadar şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Tatlı buzdolabında bir gece bekletilir.
- Karamel üzerine servis yapılırken dökülür. Deneyenler yapılan en yeterli trileçenin bu olduğunu görür.
Afiyet olsun.
İrmikli Orjinal Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın