Yemek Tarifleri

İrmikli Orjinal Trileçe

İrmikli Orjinal Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Karameli için

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Keki ıslatmak için

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema

İrmikli Orjinal Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta şeker 5 dakika çırpılır.
  2. İrmik, sıvı yağ ,un, kabartma tozu ,vanilya konulur tekrar karıştırılır.
  3. Kare borcama dökülüp 170 dakikada 20 dakika pişirilir soğumaya bırakılır.
  4. Süt şerbeti hazırlanır mikserli köpük köpük olana kadar çırpılır hafif ılık olan tatlının üstüne dökülür.
  5. Karamel için 5 yemek kaşığı şeker tavaya alınır.
  6. Rengi sararınca bir paket krema bir kaşık tereyağı konulup 10 dakika kadar şeker eriyene kadar kaynatılır.
  7. Tatlı buzdolabında bir gece bekletilir.
  8. Karamel üzerine servis yapılırken dökülür. Deneyenler yapılan en yeterli trileçenin bu olduğunu görür.

Afiyet olsun.

İrmikli Orjinal Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu