Yemek Tarifleri

İrmikli Muhallebi

İrmikli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (isteğe nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağından biraz fazla nişasta

İrmikli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak sütü bir tencereye boşaltıyoruz.
  2. Daha sonra yumurtayı sütün içine kırıyoruz ve çırpıyoruz .
  3. Sonra da içine şekeri ilave ediyoruz ve yeniden çırpıyoruz.
  4. Çırptıktan sonra irmiği ve nişastayı da koyup çırpıyoruz ve orta ateşte kaynatmaya başlıyoruz .
  5. Kaynadıktan sonra altını biraz kısıp 5-10 dk kadar daha kaynatıyoruz (irmiğin yumuşaması için) ve kuplara ya da tatlı kaselerine eşit bi biçimde koyuyoruz.
  6. Ilıdıktan sonra dolapta 1 saat kadar dinlendiriyoruz ve afiyet olsun :).

İrmikli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu