Yemek Tarifleri
İrmikli Muhallebi

İrmikli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (isteğe nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
İrmikli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sütü bir tencereye boşaltıyoruz.
- Daha sonra yumurtayı sütün içine kırıyoruz ve çırpıyoruz .
- Sonra da içine şekeri ilave ediyoruz ve yeniden çırpıyoruz.
- Çırptıktan sonra irmiği ve nişastayı da koyup çırpıyoruz ve orta ateşte kaynatmaya başlıyoruz .
- Kaynadıktan sonra altını biraz kısıp 5-10 dk kadar daha kaynatıyoruz (irmiğin yumuşaması için) ve kuplara ya da tatlı kaselerine eşit bi biçimde koyuyoruz.
- Ilıdıktan sonra dolapta 1 saat kadar dinlendiriyoruz ve afiyet olsun :).
İrmikli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın