Yemek Tarifleri

İrmikli Cevizli Tatlı

İrmikli Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı ufalanmış fındık ve ceviz
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için :

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

İrmikli Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
  2. Bir tencereye su şekeri ve limon suyunu ekliyoruz ve kaynatmaya bırakıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  4. İrmik ,yumurta ,margarini bir kaba koyup uygunca yoğuruyoruz, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekliyoruz.
  5. Unu ek edip güzelce yoğuruyoruz.
  6. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle biçim veriyoruz. Bıçak yardımıyla üstüne form veriyoruz.
  7. Yağlanmış borcama koyup 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
  8. Piştikten sonra fırından çıkaralım birinci ısısı çıktıktan sonra şerbeti üzerine dökelim yarım saat bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz ????.

İrmikli Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu