Yemek Tarifleri

İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ince irmik
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 350 gram tereyağı yahut dilerseniz margarin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak küçük bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Farklı bir tencereye sütü alarak ayrıyeten kaynatalım.
  2. Bir tencerede yağı eritelim. Yağımız kızdıktan sonra fıstık kullanacaksanız onları atarak kavurun yoksa  irmiği ekleyerek orta ateşte kavurmaya devam edelim (rengi dönünceye kadar)
  3. Kavurduğumuz irmiğe şerbeti akabinde da sıcak sütü yavaş bir formda ek edelim. Bu basamakta eklediğiniz şerbet sıçrayabilir dikkatli olmanızı öneririm.
  4. Daha sonra kısık ateşte suyunu yeterlice çekene kadar karıştıralım. İstediğimiz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alıp, kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım. İrmik helvası servise hazır.
  5. Ben dondurmayla servis ettim çikolata sosununda yakıştığını düşünüyorum siz dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu