Yemek Tarifleri
Irk (Yöresel Yemek)

Irk (Yöresel Yemek) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur (Islatmak için 1 su bardağı sıcak su)
- 2 adet haşlanmış patates
- Yarım demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2- 3 yemek kaşığı un
Irk (Yöresel Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıyoruz yaklaşık yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Ardından patatesleri haşlıyoruz.
- Baharatları maydanoz ve reyhanı ekleyip 10-15 dakika yoğuruyoruz.
- Daha sonra un ekleyip birkaç dakika daha yoğuruyoruz.
- Şekil verip kızgın yağda kızartıyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun🌺.
Irk (Yöresel Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın