Yemek Tarifleri

İncirli Makarna

İncirli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet incir
  • 250 gram makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı izmir tulum peyniri
  • 1 yemek kaşığı parmesen peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam muskat

İncirli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Makarnalarımız haşlıyoruz. Dilediğiniz makarnayı kullanabilirsiniz.
  2. İncirlerimizin dış kabuklarını soyup, küçük modüller halinde doğruyoruz.
  3. Tavaya tereyağını ve incirleri ekleyip, kavurma sürecine başlıyoruz. Kaşığın aykırısı ile incirleri ezerek pişiriyoruz.
  4. Haşlanan makarnanın suyundan ek ediyoruz yavaşça incirlere toplamda 6 yemek kaşığı.
  5. Haşlanan makarnayı süzüp incirlerin üstüne döküp, güzelce karıştırıyoruz.
  6. Daha sonra tuz karabiber ek edip, tekrar karıştırıyoruz.
  7. Peynirleri ve muskatı ek ekleyip, kısık ateşte peynirleri eritiyoruz.
  8. 5 dk demlendikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ek edip servis ediyoruz. Ağız tadıyla yeme dileğiyle ?

İncirli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu