Yemek Tarifleri

İncir Reçeli (Tam Kıvamında)

İncir Reçeli (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo incir (Mor yada patlıcan inciri)
  • 700 gram toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı (Köpürmesini engelliyor)
  • Yarım limon

İncir Reçeli (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İncirleri güzelce yıka üzerine şekeri ilave edip bir gece beklet şeker eriyince kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  2. Köpürmeye başlayınca tereyağ ekleyin.
  3. Yarım saat harlı pişirin.
  4. Sonra limon ekle ve kısık ateşte pişir. Ortada köpükleri almayı unutmayın. Yoğunlaşınca olmuş demektir.
  5. İstersen hiç bekletmeden şeker ekleyip üzerine bir su bardağı su ile kaynatın.
  6. Limonu ekle ve incirleri ek et bu biçimde yapın. İki türlüde deneyebilirsiniz. Zira çok hoş oluyor.

İncir Reçeli (Tam Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu