Yemek Tarifleri

İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça

İçi için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 3 orta uzunluk soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 küçük çay bardağı küçük modüllü ceviz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanlar ince ince doğrayalım.
  2. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Kavrulan soğanlara kıyma ekleyelim suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavuralım.
  4. Daha sonra salça ekleyelim 3 dk daha kavuralım biraz su ekleyip tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı)
  5. Baharatlar, tuz, ceviz ekleyip ocağın altı kapatalım soğumaya bırakalım.
  6. İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar üzere ıslatalım.
  7. Suyu çekilince irmik, salça, baharatlar, tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip güzelce yoğuralım.
  8. Daha sonra ün ekleyip5 dk daha yoğuralı. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir.
  9. Ellerimizi ıslatıp tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
  10. Cevizden biraz daha büyük modüller alınıp işaret parmak ile orta ara şu alınarak içi ince bir biçimde oyulur.
  11. İç koyup ve üst yanlışsız limon biçiminde uzatılır.
  12. Hepsine birebir süreç uygulayalım.Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartalım. Afiyet olsun ?.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu