Yemek Tarifleri

İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı un

İç materyali:

  • 500 gram kıyma
  • 3 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 125 (yarım paket ) tereyağ ya da margarin

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kıymayı kavuralım, soğanları ekleyip biraz daha kavuralım.
  2. Salça ve baharatları ekleyip biraz daha pişirelim .
  3. Margarini ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve soğuyunca buzdolabına koyalım.
  4. Bulgur ve irmiği bir kaba alıp kuru yer kalmayacak halde ıslatıp karıştıralım üstünü kapatıp 15 dk dinlenmeye bırakalım.
  5. Sonra salça ,baharatlar ve yumurtayı ekleyerek elimizle karıştıralım ve sonra rondodan çekelim.
  6. Rondodan aldıktan sonra 4 tepeleme yemek kaşığı un ekleyip macun kıvamını alana kadar yoğuralım.
  7. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp iç harmanı koyup kapatalım. ????????.
  8. Haşlayıp servis edebilirsiniz.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu