Yemek Tarifleri

Hurmalı Kurabiye Bebek (+6)

Hurmalı Kurabiye Bebek (+6) Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet medine hurması yumuşak
  • 1 adet yumurta
  • 150 gram tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (Ben yarısı yulaf unu başka yarısı çavdar unu ile yaptım dilerseniz tam buğday unu da ekleyebilirsiniz)

Hurmalı Kurabiye Bebek (+6) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 10 adet hurmayı 1-2 dk (sütlük) suda kaynatınız sonra soğumaya bırakınız.
  2. Süzgeçten suyunu süzüp kabuklarını soyunuz ve çekirdeklerini çıkartın derin bir kaba koyunuz.
  3. Üzerine yumurta ve tereyağını koyup blanderdan geçiniz.
  4. Ardından vanilya, kabartan tozu ve unu koyup karıştınız yoğurunuz yumuşak bir hamur olacaktır.
  5. Çubuklar biçiminde yuvarlayıp yağlı kağıt fırın tepsisine yerleştirip 150-160 derece ortası 30 dk pişiriniz ve soğumaya bırakınız.
  6. Kalanı buzdolabında saklayabilirsiniz bebeğinize afiyet olsun ???? fırın markası bosch.

Hurmalı Kurabiye Bebek (+6) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu