Yemek Tarifleri

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Beğendi için;

  • 3 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları közleyelim.
  2. Kabuklarını soyup doğrayalım.
  3. Tavaya tereyağ ve unu alıp kavuralım.
  4. Üzerine patlıcanları ekleyip karıştıralım.
  5. Daha sonra altını kısarak yavaş yavaş sütü ekleyelim.
  6. En son rendelenmiş kaşar ekleyip ocağın altını kapatalım.
  7. Et için tencereye sıvı yağ ve etimizi alalım. Ben eti evvelce düdüklüde haşladım.
  8. Etin üzerine soğan ve biberleri ekleyelim ve kavuralım.
  9. Daha sonra salçamızı ve kabuğunu soyup çekirdeklerini ayırdığımız domatesleri ekleyelim.
  10. Üzerine 1 su bardağı su ekleyelim etin suyu varsa ondan koyun daha lezzetli olur.
  11. Kapağını kapatıp suyunu çektirelim.
  12. Tuzunu karabiberini ekleyip ocaktan alalım.
  13. Beğendi üzerine etimizi koyarak servis ededebilirsiniz.

Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu