Yemek Tarifleri

Hira Tatlısı

Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için;

  • İrmik

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbeti için; sıcak su ve şekeri bir yerde karıştıralım, şekerin erimesini sağlayalım ve soğutalım (kaynatmayalım)
  2. Hamur için; bir kaba yağ, yoğurt, yumurta, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım ufak modüller alıp, yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim, üzerini bıçakla çizerek biçim verelim.
  3. 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  4. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim.

Afiyet olsun.

Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu