Yemek Tarifleri
Hindistan Cevizli Top Kurabiye

Hindistan Cevizli Top Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 3 – 3.5 su bardağı un
- İsteğe bağlı kakao
Üzeri için:
- 80 gram çikolata
- Pasta süsleri
Hindistan Cevizli Top Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tüm gereçleri bir kaba alıp kulak göğsü kıvamında yoğuralım.
- Cevizden biraz daha küçük kesimler koparıp form verelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 20 dakika, rengi dönene kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyelerin soğumasını bekleyelim.
- Bu ortada çikolatamızı benmari adabı eritip, kurabiyelerimizi evvel çikolataya sonra pasta süsüne batıralım ve servis tabağına dizelim.
Benim 40 adet kurabiyem çıktı. Çayın, kahvenin yanında atıştırabileceğiniz lokmalık kurabiyeler ağızda dağılan süper lezzetiyle sizleri bekliyor. Afiyet olsun 🤗❤️.
Hindistan Cevizli Top Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın