Yemek Tarifleri

Hindistan Cevizli Kesme Tatlı

Hindistan Cevizli Kesme Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı tereyağı eritilmiş (sıvı yağda olabilir)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2-2,5 çay bardağı un

Şerbet için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı şekeri
  • Birkaç damla limon

Hindistan Cevizli Kesme Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şerbet hazırlanıp soğutulur.
  2. Hindistan cevizi tavaya konup kavrulur ve soğutulur.
  3. Karıştırma kabına hindistan cevizi, yumurta, yoğurt, yağ, irmik, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
  4. Un ek edilir.
  5. Hamurdan kesim koparılıp rulo yapılır ve elimizle bastırıp bıçakla kesilir. Tepsiye dizilir.
  6. 180 derecede 30 dk pişirilir.
  7. Soğuk şerbet tatlımızın üzerine dökülür.

Hindistan Cevizli Kesme Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu