Yemek Tarifleri

Hindistan Ceviz Dolgulu Islak Kurabiye

Hindistan Ceviz Dolgulu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr margarin ya da tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk vanilin
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)

İç dolgusu için;

  • 1,5 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı süt (kıvama göre)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hindistan Ceviz Dolgulu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve kenarda soğuması için bırakalım.
  2. Kurabiye hamurumuzu hazırlayalım. Tüm materyalleri ekleyelim.
  3. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar unu azar azar dökelim.
  4. Hamurumuzu dinlendirelim.
  5. İç dolgusu için hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekerini dökelim.
  6. Sütü azar azar ekleyerek kıvam almasını sağlayalım.
  7. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp içine hindistan cevizi dolgusudan koyalım hamuru kapatalım.
  8. Hazırlanan kurabiyeleri 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
  9. Pişen kurabiyelerin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbete batıralım ve çıkaralım.
  10. İster ıslak kurabiye istersek de olağan kurabiye olarak tüketebilirsiniz.Afiyet olsun ✌️.

Hindistan Ceviz Dolgulu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu