Yemek Tarifleri
Helva Tadında Cevizli Kurabiye

Helva Tadında Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1’er paket kabartma tozu, vanilya
- 2 su bardağı kavrulmuş un
- 1-1,5 su bardağı un
Helva Tadında Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 2 su bardağı unu rengi biraz dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan unu soğumaya bırakıyoruz.
- Geriye kalan (oda ısısındaki) tüm gereçleri bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Sonrasında birinci olarak kavrulmuş olan unu ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar da olağan un ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Cevizden büyük kesimler alıp elimizde yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- Üzerine çatalla biçim veriyoruz ve en son üzerine ceviz diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Ortalama 20-25 dk kâfi olacaktır.
- Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıyoruz ve deneyen herkese afiyet olsun.
Helva Tadında Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın