Yemek Tarifleri

Helva Tadında Cevizli Kurabiye

Helva Tadında Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1’er paket kabartma tozu, vanilya
  • 2 su bardağı kavrulmuş un
  • 1-1,5 su bardağı un

Helva Tadında Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle 2 su bardağı unu rengi biraz dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Kavrulan unu soğumaya bırakıyoruz.
  3. Geriye kalan (oda ısısındaki) tüm gereçleri bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.
  4. Sonrasında birinci olarak kavrulmuş olan unu ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar da olağan un ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  5. Cevizden büyük kesimler alıp elimizde yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  6. Üzerine çatalla biçim veriyoruz ve en son üzerine ceviz diziyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Ortalama 20-25 dk kâfi olacaktır.
  8. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıyoruz ve deneyen herkese afiyet olsun.

Helva Tadında Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu