Yemek Tarifleri

Hazır Sanılacak Ispanaklı Gül Böreği

Hazır Sanılacak Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • Yarım kilo ıspanak
  • 3 kısım pırasa
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Sos için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Hazır Sanılacak Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pırasaları güzelce temizliyoruz ve küçük küçük doğrayıp sıvı yağ eklediğimiz tencereye alıp kavuruyoruz.
  2. Üzerine güzelce yıkanıp ayıklanmış ve doğranmış ıspanakları ekliyoruz.
  3. Suyunu düzgünce salıp çekmeye başlayınca da baharatları ekleyip altını kapatıyoruz (ıspanaklar tam pişmiş olmamalı).
  4. Sos için tüm materyalleri kaba alıyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
  5. İlk yufkayı tezgaha seriyoruz.
  6. Ortadan ikiye bölüyoruz.
  7. Fırça yardımıyla hazırladığımız sostan her tarafına gelecek biçimde sürüyoruz.
  8. Geniş olan ucunu iki parmak içeri olacak halde katlıyoruz.
  9. Katladığımız kısmın üzerine enlemesine olacak biçimde ıspanaklı harçtan ekleyip tekrar enlemesine hakikat yaydırıyoruz.
  10. Uca yanlışsız katlayarak sarıyor ve yeniden iç kısma gerçek yuvarlayarak gül halini veriyoruz.
  11. Tüm yufkalara tıpkı süreci uyguluyoruz.
  12. Sostan kalmışsa sosun içerisine yumurta sarısını ekliyoruz şayet kalmadıysa da yalnızca yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüyoruz.
  13. 190 derecede ortalama 20-25 dk kadar börekler güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Çıtır çıtır böreğimiz hazır ve tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Hazır Sanılacak Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu