Yemek Tarifleri
Hazır Sanılacak Ispanaklı Gül Böreği

Hazır Sanılacak Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 3 kısım pırasa
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Sos için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Hazır Sanılacak Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları güzelce temizliyoruz ve küçük küçük doğrayıp sıvı yağ eklediğimiz tencereye alıp kavuruyoruz.
- Üzerine güzelce yıkanıp ayıklanmış ve doğranmış ıspanakları ekliyoruz.
- Suyunu düzgünce salıp çekmeye başlayınca da baharatları ekleyip altını kapatıyoruz (ıspanaklar tam pişmiş olmamalı).
- Sos için tüm materyalleri kaba alıyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
- İlk yufkayı tezgaha seriyoruz.
- Ortadan ikiye bölüyoruz.
- Fırça yardımıyla hazırladığımız sostan her tarafına gelecek biçimde sürüyoruz.
- Geniş olan ucunu iki parmak içeri olacak halde katlıyoruz.
- Katladığımız kısmın üzerine enlemesine olacak biçimde ıspanaklı harçtan ekleyip tekrar enlemesine hakikat yaydırıyoruz.
- Uca yanlışsız katlayarak sarıyor ve yeniden iç kısma gerçek yuvarlayarak gül halini veriyoruz.
- Tüm yufkalara tıpkı süreci uyguluyoruz.
- Sostan kalmışsa sosun içerisine yumurta sarısını ekliyoruz şayet kalmadıysa da yalnızca yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüyoruz.
- 190 derecede ortalama 20-25 dk kadar börekler güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Çıtır çıtır böreğimiz hazır ve tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Hazır Sanılacak Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın