Yemek Tarifleri

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç ( küçük boyut)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyu sıkılır.
  2. Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır.
  3. Süt ve yağı eklenerek karıştırılır.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  5. Malzemeler bir sefer daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ek edilir.
  6. Tahta bir kaşıkla son defa karıştırılır.
  7. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  8. 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.

Not; birinci yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz güzelce kabarsın ? fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için kekimizi soğumaya bırakıyoruz. Aksi taktirde sıcak iken çıkartmaya çalıştığımızda kekimiz parçalanabilir.

Şimdiden ellerinize sağlık?.

Afiyet olsun?.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu