Yemek Tarifleri
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç ( küçük boyut)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyu sıkılır.
- Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt ve yağı eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Malzemeler bir sefer daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ek edilir.
- Tahta bir kaşıkla son defa karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Not; birinci yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz güzelce kabarsın 🥰 fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için kekimizi soğumaya bırakıyoruz. Aksi taktirde sıcak iken çıkartmaya çalıştığımızda kekimiz parçalanabilir.
Şimdiden ellerinize sağlık🤍.
Afiyet olsun🌹.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın