Yemek Tarifleri

Havuçlu Otlu Pastane Pogçası (Mayasız)

Havuçlu Otlu Pastane Pogçası (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet havuç (büyük havuçsa yarısı)
  • 1 demet maydanoz (dereotu da olur)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2-3 su bardağı)

İçi için;

  • Beyaz peynir yada kaşar peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Havuçlu Otlu Pastane Pogçası (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurdu, sıvı yağı, rendelenmiş havucu, kıyılmış maydanozu, yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu yoğurma kabına alıyoruz unu yavaş yavaş eleyerek ekliyoruz ele yapışmayacak bir kıvam da olacak.
  2. Daha sonra fazla büyük olmayacak formda bezeler oluşturuyoruz bezeleri açıyoruz içine peynir koyup dudak halinde kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  3. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişiriyoruz afiyet olsun poğaçalarımız hazır.

Havuçlu Otlu Pastane Pogçası (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu