Yemek Tarifleri

Havuçlu Kıymalı Lazanya

Havuçlu Kıymalı Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • 600 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 havuç
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 400g konserve soyulmuş domates
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

️Beşamel için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı un (Hafif tepeleme)
  • 1 litre süt
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peynir

Havuçlu Kıymalı Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İç harcı:Domates konservesini ve kabuğu soyulmuş domatesi robottan geçirip, kenarda beklettin.
  2. Tereyağ ve sıvıyağı ısıtıp yemeklik doğranmış soğan ve minik küpler halinde kesilmiş havucu kavuralım.
  3. Üzerine kıymayı alıp kavurmaya devam edelim. Salça ve baharatları ekleyip çok az karıştıralım.
  4. Ardından domates püresini ve suyu ekleyip 5dk daha pişirelim.
  5. Beşamel için:Tencereye tereyağı eritip, unu ekleyip un kokusu çıkana kadar çırpıcı ile karıştıralım yaklaşık 1-2 dakika üzerine sütü ve karabiber, tuz ekledikten sonra daima karıştırarak yoğunlaşana kadar çırpalım.
  6. Borcam içerisine önce biraz kıyma koyup üzerine lazanyaları dizin.
  7. Tekrar üzerine kıymalı harç, beşamel sos gezdirin.
  8. Son katta yalnızca beşamel sürelim ve bol kaşar peyniri gezdirin.
  9. 180 derece fırında kaşar kızarana kadar pişirin.
  10. Lazanya 10-15 dk dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. ????Afı̇yet olsun ????.

Havuçlu Kıymalı Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu