Yemek Tarifleri

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
  • 2 tane havuç (rendelenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2-2,5 su bardağı un (kontrollü koyalım)

Kalıbı yağlamak için;

  • 1 yemek kaşığı margarin

Mantolama için;

  • 1 yemek kaşığı un

Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz üzerine şekeri koyuyoruz güzelce çırpıyoruz.
  2. Sonra sırasıyla sıvı yağ sütü koyuyoruz çırpıyoruz.
  3. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek koyuyoruz tekrar çırpıyoruz.
  4. Daha sonra havuçları ve cevizi tarçın ekleyerek spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  5. Margarinle yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu