Yemek Tarifleri
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı yağ
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı silme tarçın
- 1 su bardağı ceviz
- 3 orta uzunluk havuç
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar uygunca çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya (elenerek) eklenir. Kıvama nazaran un ölçüsünü siz ayarlayın.
- Malzemeler bir defa daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ek edilir ve spatula ile son defa karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 175 derecede evvelce ısıtılmış fırında 40 dakika kadar denetimli pişirilir. Birinci 20-25 dk. Fırının kapağını açmayınız ki daha hoş kabarsın. Kekimiz servise hazır. Afiyet olsun. :).
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın