Yemek Tarifleri

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı yağ
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı silme tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 orta uzunluk havuç

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar uygunca çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya (elenerek) eklenir. Kıvama nazaran un ölçüsünü siz ayarlayın.
  4. Malzemeler bir defa daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ek edilir ve spatula ile son defa karıştırılır.
  5. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  6. 175 derecede evvelce ısıtılmış fırında 40 dakika kadar denetimli pişirilir. Birinci 20-25 dk. Fırının kapağını açmayınız ki daha hoş kabarsın. Kekimiz servise hazır. Afiyet olsun. :).

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu