Yemek Tarifleri

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağında un lakin bir adedini 1 parmak eksik olsun
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Orta uzunluk 1,5 havuç ikide olabilir
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Küçük 1 kase ceviz (İsteğe nazaran artırılabilir)
  • 1 çimdik tuz

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta şeker ve bi çimdik tuzu köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yağ süt ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  3. En sona da unumuzu ekliyoruz.
  4. Kabartma tozunu ve vanilyayı bırakıp çırpıyoruz.
  5. Diğer yandan rendelemiş olduğumuz havuçların suyunu sıkıyoruz karışıma ek ediyoruz.
  6. Cevizi ve tarçını da bırakıp bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  7. 150 derecede birinci 30 dakika fırını açmadan denetimli bi formda pişiriyoruz.
  8. Daha sonra kürdan testi yapıyoruz afiyet olsun 🌻.

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu