Yemek Tarifleri

Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt (susuz olacak)
  • 30 gram mayonez
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam zerdeçal
  • 10 adet ayırtlanmış ceviz

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Havuçları rendenin büyük tarafı ile rendeliyoruz.
  2. Teflon tavada sıvı yağ ve zeytinyağını azıcık ısıttıktan sonra havuçları ekliyoruz.
  3. Baharatları ek edip 5 dakikayı geçmemek kuralıyla kavuruyoruz.
  4. 1 diş sarımsağı da ekleyip kavrulan havuçları kenara alıp soğutuyoruz.
  5. Süzme yoğurt, yoğurt, mayonez ve hardalı uygunca karıştırıp içerisine cevizleri çok küçük olmayacak formda doğruyoruz.
  6. Soğuyan havuçları da ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  7. Servis tabağına alıp üzerini yarım ceviz ve isteğe nazaran maydanoz ile süslüyoruz.Afiyet olsun 🥰.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu