Yemek Tarifleri

Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç (Kaç kişi iseniz ona nazaran ayarlanabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı yoğurt (Süzme yoğurt ile daha hoş olur bende kalmamıştı)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Rendelenmiş havuçları yağda kavurmaya başlayalım.
  2. Ardından sağlam olarak 2 diş sarımsağı ve toz şekeri ekleyelim.
  3. 5 dakika boyunca kavurmaya devam edelim.
  4. O sırada bir kaba yoğurt ve mayonezi ekleyip karıştıralım.
  5. Ben havuçların içine attığım havuçları alıp çatal ile ezdim ve yoğurdun içine attım isterseniz çiğ de rendeleyebilirsiniz.
  6. Yumuşayan kavrulan havuçları tuz ile birlikte yoğurdun içine ekleyin karıştırın servise hazır hale gelecektir.
  7. Dilerseniz ceviz, maynadoz ile dilersenizde üzerine yağ ve pul biber yakıp ekleyin ikisi de çok yakışacaktır. Afiyet olsun.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu