Yemek Tarifleri

Hatay Yordamı İçli Köfte

Hatay Tarzı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg ince köftelik bulgur
  • Yarım kilo yağsız dana et

İç malzeme

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • Karışık baharat
  • Maydanoz

Hatay Tarzı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bulguru ıslatıyoruz bir kaşık biber salça bir tatlı kaşı tuz yeterlice karıştırıyoruz.
  2. Et kıyma makinasından geçiriyoruz bir yarım kg yağsız kıymayı ince köfte birinci burgula karıştırıyoruz, bir sefer daha makineden geçiriyoruz içine bir yemek kaşığı un atıyoruz düzgünce karıştırıyoruz.
  3. İç materyali, kıymayı bir tencereye alıyorum kısık ateşte kıymanın suyunu çekene kadar karıştırıyorum içine doğradığım 2 tane soğanı kavurup baharatlarını atıyorum.
  4. 1 yemek kaşığı bul biber, tuz, kara biber, kimyon koyup karıştırıyorum.
  5. Maydanozlarımı doğrayıp içine atıyorum soğuması için bir kenarda bekletiyorum.
  6. İçli köfteleri parmağımla biçim verip, içlerini doldurup sonra kızartıp servis ediyorum afiyet olsun.

Hatay Metodu İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu