Yemek Tarifleri

Hatay Adabı Kısır

Hatay Metodu Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ince bulgur
  • 5 su bardağı kaynamış su
  • 1 adet maydanoz
  • 1 adet nane
  • Yeşil soğan
  • Sıvı yağ
  • Biber salçası
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Hatay Metodu Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kaba koyduğumuz ince bulgurun içerisine baharatları ekleyelim.
  2. Üzerine kaynamış suyu ekleyerek kabımızın ağzını kapatalım.
  3. Bulgur yumuşayıp, suyunu çekene kadar bekletelim.
  4. İçerisine damak zevkinize nazaran sıvı yağ, salça ve nar ekşisini ekleyerek güzelce karıştıralım.
  5. Yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım ve üzerine ekleyerek tekrar karıştıralım. Kısırımız hazır afiyet olsun ?

Hatay Metodu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu