Yemek Tarifleri

Haşhaşlı Rulo Çörek

Haşhaşlı Rulo Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşık şeker
  • 1 çay kaşık tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürmek için)
  • 1 pk vanilya
  • 6 su bardağı un (Kontrollü)
  • 100 gram oda ısısında tereyağı

İci için

  • 250 gram haşhaş + sıvı yağ
  • İsteğe bağlı şeker

Haşhaşlı Rulo Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağ ve un hariç bütün gereçler karıştırılır.
  2. Un denetimli eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. En son tereyağı eklenir homoejen hamur elde edilir.
  4. 40 dk mayalandırılır.
  5. Hamur 8 eşit modüle ayrılır.
  6. Her bir kar merdane ile açılıp ortasına haşhaş sürülür.
  7. İsteğe bağlı 1 kaşık şeker serpilebilir.
  8. 8 kat üst üste tamamlanıp dahada açılır büyütülür.
  9. Kesilerek hal verilir. Tepsiye dizilir.
  10. Üzerine 1 ymk kaşık süt,1 tatlı kaşık pekmez ve yumurta sarısı karıştırılrak sürülür.
  11. 175 derece fırında pişirilir.

Haşhaşlı Rulo Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu