Yemek Tarifleri

Haşhaşlı Katmer

Haşhaşlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 200 ml

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5-5,5 su bardağı un

İçine sürmek için:

  • 4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Haşhaşlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için,soğuk süt, şeker tuz ve unu bir kaba alıp yoğurun. 8 yada 9 beze yapın.
  2. Üzerini kapatıp 20dk dinlendirin. Tezgahı biraz unlayın.
  3. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın.
  4. Haşhaş ve sıvı yağını karştıp sürülecek kıvama getirin.
  5. Açılan hamurun üzerine iki yemek kaşığı kadar sürüp hamuru rulo yapın.
  6. Daha sonra gül böreği biçiminde sarın. Tekrar 30 dk dinlendirin.
  7. Elinizle üstüne bastırılarak biraz büyütün.
  8. Oklavayla tekrar servis tabağı büyüklüğünde açın.
  9. Teflon tavada gerili önlü pembeleşene kadar pişirin.
  10. Kızaran yüzüne tereyağ sürün. Dileyen sıvı yağ da sürebilir.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu