Yemek Tarifleri
Haşhaşlı Katmer
Haşhaşlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüm 200 ml
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5-5,5 su bardağı un
İçine sürmek için:
- 4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Haşhaşlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için,soğuk süt, şeker tuz ve unu bir kaba alıp yoğurun. 8 yada 9 beze yapın.
- Üzerini kapatıp 20dk dinlendirin. Tezgahı biraz unlayın.
- Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Haşhaş ve sıvı yağını karştıp sürülecek kıvama getirin.
- Açılan hamurun üzerine iki yemek kaşığı kadar sürüp hamuru rulo yapın.
- Daha sonra gül böreği biçiminde sarın. Tekrar 30 dk dinlendirin.
- Elinizle üstüne bastırılarak biraz büyütün.
- Oklavayla tekrar servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Teflon tavada gerili önlü pembeleşene kadar pişirin.
- Kızaran yüzüne tereyağ sürün. Dileyen sıvı yağ da sürebilir.
Afiyet olsun.
Haşhaşlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın