Yemek Tarifleri

Haşhaşlı Çörekcik (2 Adet)

Haşhaşlı Çörekcik (2 Adet) Tanımı İçin Malzemeler

Kalıp 19 cm

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta (Akı hamura, sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya

İç harcı ı̇çin

  • 10 dolu yemek kaşığı yaş haşhaş
  • 20 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • İsteğe bağlı ceviz içi

Haşhaşlı Çörekcik (2 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için gerekli tüm materyalleri derin bir kapta yoğuralım.
  2. Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. O sırada iç harcı için gerekli materyalleri derin bir kapta karıştıralım. Şeker oranını damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz.
  4. Mayalana hamurdan 2 adet eşit beze yapalım. Dilerseniz 1 adet bezeyi poşetleyip buzluğa atıp sonradan kullanabilirsiniz.
  5. Bezenin birini alıp tezgahta 4 eşit kesime bölelim her parçayı pide halinde açalım.
  6. Açtığımız her hamura harcımızdan her yerine eşit şekilde yayalım ve hamuru uzun kenarlarından kapatalım.
  7. Kalıbın içerisinde 4 uzun hamurumuzu birbirine dolayalım.
  8. Ayırdığımız yumurta sarısını biraz zeytinyağı ile karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
  9. 180 derecede yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirelim.Afı̇yet olsun.

Haşhaşlı Çörekcik (2 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu