Yemek Tarifleri
Haşhaşlı Çörekcik (2 Adet)

Haşhaşlı Çörekcik (2 Adet) Tanımı İçin Malzemeler
Kalıp 19 cm
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta (Akı hamura, sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
İç harcı ı̇çin
- 10 dolu yemek kaşığı yaş haşhaş
- 20 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- İsteğe bağlı ceviz içi
Haşhaşlı Çörekcik (2 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için gerekli tüm materyalleri derin bir kapta yoğuralım.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- O sırada iç harcı için gerekli materyalleri derin bir kapta karıştıralım. Şeker oranını damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz.
- Mayalana hamurdan 2 adet eşit beze yapalım. Dilerseniz 1 adet bezeyi poşetleyip buzluğa atıp sonradan kullanabilirsiniz.
- Bezenin birini alıp tezgahta 4 eşit kesime bölelim her parçayı pide halinde açalım.
- Açtığımız her hamura harcımızdan her yerine eşit şekilde yayalım ve hamuru uzun kenarlarından kapatalım.
- Kalıbın içerisinde 4 uzun hamurumuzu birbirine dolayalım.
- Ayırdığımız yumurta sarısını biraz zeytinyağı ile karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
- 180 derecede yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirelim.Afı̇yet olsun.
Haşhaşlı Çörekcik (2 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














Cevap bırakın