Yemek Tarifleri

Haşhaşlı Çörek (Tam Ölçüsüyle)

Haşhaşlı Çörek (Tam Ölçüsüyle) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • Aldığı kadar un

Haşhaşlı iç ;

  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 fincan şeker

Açmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek (Tam Ölçüsüyle) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için öncelikle un hariç öteki gereçleri homojen kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu 1 saat mayalandırıyoruz.
  4. Haşhaşlı içimiz için haşhaş ezmesi, şeker ve sıvı yağ ı birleştirip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Mayalanan hamuru yagladigimiz tezgaha alıp elimizle güzelce açıyoruz.
  6. Açtığımız hamurun üzerine haşhaşlı içimizi koyup her yerine yayıyoruz.
  7. Hamuru 4 modüle bölüp üst üste koyuyoruz ve sonra tekrar elimizle açıyoruz.
  8. Daha sonra şerit halinde kesip tek tek elimle büyütüp kıvırıp tavaya diziyoruz.
  9. Tavada tekrardan 10 dk mayalandirıp üzerine yumurta sarımizi sürüp,180 °c de kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun :).

Haşhaşlı Çörek (Tam Ölçüsüyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu