Yemek Tarifleri
Hashaşlı Çörek

Hashaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta beyazı (sarısını üzerine ayırın)
- 6 su bardağından biraz fazla un (azar azar ekleyin fark edebiliyor)
Arası için;
- 1 paket 250 gramlık haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Hashaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba toz maya, süt, su ve şekeri alıp, karıştıralım, üzerini kapatalım 15 dk kadar mayası gelsin.
- Daha sonra un dışındaki materyalleri ekleyip, karıştıralım.
- Son olarak azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım hazırladığımız hamuru hafif un serptiğimiz tezgaha alıp, birkaç dakika daha yoğuralım daha hoş olur kıvamı.
- Daha sonra kabına koyup hamurun üzerini kapatıp 1 buçuk saat mayalanmaya bırakalım hamurumuzun mayası gelince uygun bir tabakta ortasına sürmek için haşhaş ezmesi sıvı yağ ve şekeri karıştıralım.
- Hamurdan bezemizi alalım üzerine hafif sıvı yağ sürüp ister merdane ister elimizle esnetelim.
- Üzerine karışımdan bir ölçü sürelim rulo saralım sardığımız rulonun ucundan biraz hisse bırakıp bıçak yardımıyla uzunluğuna ortadan keselim.
- Örgü yapar üzere birbirine dolayalım daha sonra açmayı kapatır üzere yeniden birbirine dolayıp, uç kısmını altına getirelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 10-15 dk tepsi mayası yaptırıp üzerine yumurta karışımını sürelim.
- 180 derece ısınmış fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun.
Hashaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın