Yemek Tarifleri

Hashaşlı Çörek

Hashaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta beyazı (sarısını üzerine ayırın)
  • 6 su bardağından biraz fazla un (azar azar ekleyin fark edebiliyor)

Arası için;

  • 1 paket 250 gramlık haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Hashaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kaba toz maya, süt, su ve şekeri alıp, karıştıralım, üzerini kapatalım 15 dk kadar mayası gelsin.
  2. Daha sonra un dışındaki materyalleri ekleyip, karıştıralım.
  3. Son olarak azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım hazırladığımız hamuru hafif un serptiğimiz tezgaha alıp, birkaç dakika daha yoğuralım daha hoş olur kıvamı.
  4. Daha sonra kabına koyup hamurun üzerini kapatıp 1 buçuk saat mayalanmaya bırakalım hamurumuzun mayası gelince uygun bir tabakta ortasına sürmek için haşhaş ezmesi sıvı yağ ve şekeri karıştıralım.
  5. Hamurdan bezemizi alalım üzerine hafif sıvı yağ sürüp ister merdane ister elimizle esnetelim.
  6. Üzerine karışımdan bir ölçü sürelim rulo saralım sardığımız rulonun ucundan biraz hisse bırakıp bıçak yardımıyla uzunluğuna ortadan keselim.
  7. Örgü yapar üzere birbirine dolayalım daha sonra açmayı kapatır üzere yeniden birbirine dolayıp, uç kısmını altına getirelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  8. 10-15 dk tepsi mayası yaptırıp üzerine yumurta karışımını sürelim.
  9. 180 derece ısınmış fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun.

Hashaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu