Yemek Tarifleri

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (uygun yumuşaklık olana kadar az yada çok olabilir)
  • 1 paket sarı ezilmiş haşhaş

Haşhaşı açmak için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşı hamura sürdükten sonra üzerine ekmek için;

  • Toz şeker

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt ve ılık suyu kaba alalım mayayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  2. Sıvı yağ ,yumurta beyazını ve şekeri ekleyip çırpalım ,kontrollü biçimde unu ekleyelim.
  3. Tuzu da ek edelim ve yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim.
  5. Üzerini örterek 45 dk mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalandıktan sonra istediğiniz büyüklükte bezelere ayıralım.
  7. Haşhaşı yağla açalım.
  8. Bezeleri istediğiniz büyüklükte açıp haşhaşı sürelim üzerine şeker ekelim.
  9. Rulo olarak kapatıp uzunlamasına ikiye ayırıp kıvıralım.
  10. Bütün bezeler bitince üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 25 dk pişirelim. Çıkarınca üzerini örtelim ki yumuşak kalsın.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu