Yemek Tarifleri

Hamur Açmadan Gözleme

Hamur Açmadan Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 1 kuru soğan
  • 1 demet ıspanak (ben buzlukta vardı, onu kullandım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • İsteğe bağlı kaşar peyniri rendesi

Hamur Açmadan Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamur gereci için tüm gereçleri karıştırıp çırpıyoruz. Güzelce karışması kıymetli.
  2. İç gereci için soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
  3. İçine ıspanak, lor ve pul biberi de ekliyoruz.
  4. Tavayı ısıtıyoruz. Tavaya yağ eklemiyoruz. Hamurumuz yağlı olduğu için hiç yapışmıyor.
  5. Tava düzgünce ısındıktan sonra altını kısıyoruz.
  6. Hamurumuzdan bir kepçe alıp tavaya koyuyoruz. Önlü gerili pişiriyoruz.
  7. Arka tarafını çevirdikten sonra iç harcımızı hamurun yarısına ekliyoruz.
  8. Ben iç harcını koyduktan sonra her birinin üstüne 1 tatlı kaşığı kadar kaşar peyniri rendesi ekledim.
  9. Boş tarafı harcın üzerine örtüyoruz.
  10. Alt taraf piştikten sonra aksi çevirip öbür tarafı da kızartıyoruz.
  11. Her iki taraf piştikten sonra servis tabağına alıp isteğe bağlı üstüne tereyağı sürüyoruz.Afiyet olsun ????.

Hamur Açmadan Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu