Yemek Tarifleri

Hamburger

Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Hamburger köftesi

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1,5 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sirke (Elma sirkesi)
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ev üretimi hamburger ekmeği;

  • 3-3, 5 su bardağı un (Kontrolü ekleyin) (200 ml)
  • 1 çay bardağı ılık su (100 ml)
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • Susam

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet küçük küpler halinde doğranmış kornişon turşu
  • Tuz
  • Karabiber

Karamelize soğan;

  • 3 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köftemiz için kıymamızı derin bir kabın içerisine alıp üzerine robottan çektiğimiz soğan ve sarımsağın suyunu sıkarak kıymaya ekliyoruz.
  2. Yumurta, galeta unu, tuz ve sirkeyi ek edip bir ölçü yoğurduktan sonra hardal ve pekmezi ekleyip tekrar yoğurduktan sonra üzerine streç sinemayla buz dolabında dinlendirin.
  3. Dilerseniz buzluğa da koyup istediğiniz vakit çıkarıp pişirebilirsiniz.
  4. Hamburger ekmeği için.Maya, şeker, ılık su ve süt uygun bir kaba alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
  5. Sıvı yağ, yumurta akı, yoğurt ve tuz eklenir.Unu azar azar ekleyip güzel yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  6. En son aşamada oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ek edip hamura yedirin.
  7. Kabın üzerini streçleyip 1 saat mayalandırın.
  8. Maya süresinden sonra hamurun fazla havasını yavaşça yoğurarak alın.
  9. Yuvarlayıp tepsiye koyun üzerini örtün 20 dk tekrar mayalansın.
  10. Mayalanan bezelerin üstüne fazla bastırmadan fırçayla yumurta sarısını sürüp susam serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  12. Sosu için; Bütün sos gereçleri uygun bir kase içerisine alın ve karıştırın. Buzdolabında bekletin.
  13. Karamelize soğan için:soğanları piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranır. Yağı uygun bir tavada kızdırılır ve soğanlar eklenir.
  14. Orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak düzgünce sararıp yumuşayana kadar pişirilir.
  15. Şeker ve sirkeyi eklenip devam karıştırılır.
  16. Altını hafif açıp daima karıştırarak hafif karamel rengini alana kadar 5 dk. Daha pişirilir.
  17. Damak zevkinize nazaran tuz ekleyip ocaktan alın.
  18. Köfteleri pişirip (ben döküm kullandım) üzerine varsa chedar peyniri koyup erimesini bekleyin.
  19. Sonra sırayla ekmeğin alt tabanın üzerine sosu,kıvırcıkları, domatesi, köfteyi, karamelize soğanı koyup üst ekmeğini kapatalım ve finalll afiyet olsun.

Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu