Yemek Tarifleri

Hafif Zeytinyağlı Pankek

Hafif Zeytinyağlı Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından biraz fazla un

Hafif Zeytinyağlı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtayla şekeri çırpıyoruz, üzerine süt ve zeytinyağını ek ediyoruz.
  2. Kabartma tozu ve vanilyayı ek ediyoruz.
  3. Hepsini basamak kademe çırpıyoruz.
  4. Bu karışıma azar azar yedire yedire unu ekliyoruz.
  5. En sonunda çok koyu ve çok sıvı olmayacak bir kıvama gelicek.
  6. Pankek tavasını yahut düz bir tavayı ocakta orta ateşten biraz kısıkta ısıtıyoruz.
  7. Sonra bir kaşık yardımıyla istediğimiz boyutta tavaya döküyoruz. Üzeri göz göz olunca ince bir spatulayla alıp pankekleri karşıt çeviriyoruz.
  8. Pankekimizin pişmesine nazaran ısıyı artırabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hafif Zeytinyağlı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu